Introductieweek! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu Introductieweek! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu

Introductieweek!

Blijf op de hoogte en volg Laura

20 September 2012 | Spanje, Palma de Mallorca

Hallo allemaal,

Vanuit het nog altijd zonnige Palma schrijf ik jullie mijn volgende verslag!

Deze week is een grote chaos! Taalcursus en de introductieweek van de universiteit fietsen door elkaar heen, daarnaast is het internet in mijn appartement nog steeds niet geregeld en ben ook ik in contact gekomen met de bijzondere procedures en gebruiken van de Spaanse politiek.

Afgelopen weekend ben ik met mijn Spaanse en Servische vrienden uitgeweest, dat was weer erg gezellig! Palma heeft echt superleuke clubs en we hebben ons weer prima vermaakt.

Maandag begon de introductieweek. 's Ochtends moest ik op de campus zijn voor een informatie morgen, helaas werd deze compleet in het Spaans gehouden.. :/ Daar hadden we dus nog niet zoveel aan. Samen met mij zijn er nog een handjevol Amerikanen, Chinezen en een grote delegatie Duitsers die het Spaans ook nog niet volledig beheersen, dus ik was gelukkig niet de enige die er weinig van begreep.. Alles is vaag.. Niemand heeft antwoord op je vraag en je wordt compleet aan je lot overgelaten hier.

Maandag heb ik ook afgesproken met Sharon en Lisette! Zij waren een paar dagen op vakantie en zijn maandag in Palma geweest. Heel gek om met mensen van thuis af te spreken in je nieuwe stad die 1800km verderop ligt! Het was heel gezellig, we hebben samen wat gegeten en gedronken en helaas moest ik toen weer naar m'n taalcursus.

Dinsdagavond hadden we de eerste Erasmusactiviteit. Elke dinsdag is het 'La Ruta Martiana' in Palma, dat betekent dat de tapa's en de drankjes maar €1,- kosten! We waren met een groep van 60 mensen, supergezellig en leuke nieuwe mensen leren kennen! Een aantal Amerikanen die ik nog niet kende, een aantal leuke Duitsers en een Italiaans meisje.

Vanochtend wilde ik "even" mijn bewijs van residentie gaan aanvragen. Normaal interesseert me dit niet zoveel, maar als inwoner van de Balearen krijg je 55% korting op alle vluchten, boten en bussen binnen Spanje! Dat is dus wel de moeite waard. Maar goed, dat "even" aanvragen bleek een hele opgave. Ik stond vanochtend om 8u als één of andere asielzoeker in de rij voor het kantoor van de vreemdelingendienst. Om 9u ging het pas open, maar aangezien je hier van tevoren geen afspraak kunt maken voor een gesprek met een ambtenaar moet je gewoon vroeg zijn, wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Toen ik eenmaal aan de beurt was (1.5u later) bleek mijn aanmeldingsformulier van de universiteit hier niet volledig te zijn, er zat namelijk geen stempel op.. Dus morgen mag ik weer terugkomen! Welkom in Spanje! Ik weet nu in ieder geval zeker dat m'n papieren allemaal in orde zijn, dus hopelijk kan ik morgen alles wél regelen!

Dit weekend is een weekend vol feestjes en andere leuke dingen. Morgenavond is HÉT Erasmusfeest van het jaar! Dit feest wordt gegeven in een superhippe club aan de Paseo Maritimo in Palma. Ik ben heel benieuwd! Zaterdagochtend mag ik om 10.00u aantreden voor Zaterdagschool, de taalcursus is écht intensief... En 's middags ga ik nog snel even naar het strand denk ik. Zondagochtend ga ik met de boot naar Ibiza om papa en mama daar op te zoeken! Ik blijf één nachtje op Ibiza over en ga maandagavond weer terug naar Mallorca. Genoeg leuke dingen dus!

Nou, dit was het wel weer voor deze week! Alles gaat nog steeds goed, ik moet wel erg wennen aan de Spaanse cultuur.. Het altijd maar te laat zijn en omslachtige dingen als mijn bewijs van residentie beginnen me een beetje te irriteren zo af en toe, maar goed.. je doet er heel weinig aan. De enige oplossing is om zelf ook maar te laat te komen en een boek mee te nemen voor al die tijd dat je in de rij staat hier.. Efficiëntie kennen ze hier helaas niet.

Ik wens jullie allemaal alvast een prettig weekend toe en tot volgende week! Hopelijk ben ik tegen die tijd een échte burger van Mallorca!

Laura

• 20 September 2012 - 23:08

Henk Waaijer:

Hey Laura,

Ik lees het al: je begint de ware betekenis van het woord 'manana' ook te leren kennen. Welkom ten zuiden van de Alpen.....;>) Toch is het leuk dat dit altijd gecompenseerd wordt door een 'joie de vivre' die we ten noorden van de Alpen niet echt kennen. Kortom: chill, chill, chill, don't worry, be happy, go with the flow, laat het over je heen komen en maak het het beste er van.
    En doe ook even de groeten aan je ouders.

Groeten,

Henk