Real life starts.. - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu Real life starts.. - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu

Real life starts..

Blijf op de hoogte en volg Laura

29 September 2012 | Spanje, Palma de Mallorca

Hallo allemaal,

Het weer op Mallorca lijkt Nederlandse vormen aan te nemen.. Op dit moment zit ik vast thuis omdat het buiten hard regent en ik natuurlijk geen paraplu bij me heb! Vandaar dat ik nu genoeg tijd heb om dit nieuwe verslag te schrijven.

Ik ben inmiddels volwaardig inwoner van de Balearen!!! Het heeft me in totaal 10 uur wachttijd gekost, maar mijn kleine groene kaartje dat aangeeft dat ik een resident ben van de Balearen zit inmiddels veilig opgeborgen in mijn portemonnee.

Afgelopen week was de eerste collegeweek op Mallorca, dus naast mijn taalcursus had ik afgelopen week ook de eerste colleges van mijn "normale" vakken. Helaas liep de week anders dan ik gepland had..
Op Ibiza ben ik ziek geworden en ik heb zo'n beetje de hele week in bed gelegen met keelpijn, een zwaar hoofd en verstopte bijholtes. Nog steeds ben ik niet lekker. Iedereen is hier ziek, de weersomslag zorgt ervoor dat iedereen hier snottert en met een pakje Tempo op zak loopt. Door deze verkoudheid heb ik m'n eerste colleges al gemist.. lekker begin van het collegejaar! Hopelijk word ik dit weekend eindelijk wat beter en kan ik vanaf aankomende week gewoon naar mijn colleges toe.

Mijn taalcursus is inmiddels afgelopen, ik krijg mijn vrijheid weer terug! Maandag heb ik mijn examen dus er moet dit weekend nog wel even gestudeerd worden helaas. Daarna heb ik eindelijk wat meer vrijheid om dingen te ondernemen. Tot op heden ben ik niet buiten Palma geweest.. Ik wil binnenkort een auto huren en een dagje het eiland over crossen. Palma is een mooie stad, maar er is nog veel meer te zien hier! Vanaf 5 oktober begint mijn nieuwe taalcursus die gelukkig wat minder intensief zal zijn, 3x per week 2 uur les in plaats van 5x per week 4 uur les en 2 uur huiswerk.

Verder gaat hier alles helemaal goed. Ik ben erg blij dat ik hier alleen ben gekomen en dat ik niet zo vastgeroest zit in een groep zoals de Italianen en de groep Duitsers hier. Die mensen hadden gewoon lekker in hun eigen land moeten blijven, de Italianen praten hier Italiaans en komen niet achter hun bord pasta weg. De Duitsers praten hier Duits en zoeken hun vertrouwde Oktoberfest op in Santa Ponsa.. Ik eet geregeld alleen, ga alleen naar restaurants en ga met een boek alleen in een park zitten. Je komt met allerlei mensen aan de praat, ontzettend interessant! Daarnaast heb ik altijd wat Erasmusmensen achter de hand die ik kan bellen voor een borrel, een avondje uit of een lunch overdag op de campus.

Voor de aankomende week staat er weinig op het programma.. We laten de zomer langzaam achter ons en het gewone leven lijkt te beginnen. Eindelijk, ik heb er wel vrede mee.. Het is ook wel weer eens lekker om weer een planning en een gestructureerd dagprogramma te krijgen, dat heb ik hier de laatste maand niet gehad. Als rasechte Nederlandse is dat natuurlijk moeilijk te accepteren. Daarnaast wil ik op zoek gaan naar een baantje hier. Ik heb maar 2 dagen per week college, dus er blijven nog 5 vrije dagen over. Het zou mooi zijn als ik hier een dag per week zou kunnen gaan werken. Maar goed, de crisis hier is voor velen voelbaar, banen liggen hier niet voor het oprapen en mensen moeten genoegen nemen met minder. Mijn lerares Spaans bijvoorbeeld is universitair geschoold maar werkt, naast de taalcursus die ze ons een paar uur per dag geeft, als serveerster in een bar. Het zal dus moeilijk genoeg worden om iets te vinden.

Maar goed, ik houd jullie op de hoogte!

Sterkte in Nederland met het koude weer! Hopelijk is de regen hier maar een tijdelijk iets en kunnen we vanaf volgende week weer genieten van een fijne nazomer!

Laura

• 29 September 2012 - 18:29

Ingrid Klaver:

Ha meisje, ik lig op mijn strandbedje dit verslag te schrijven. We hebben een cadeautje van de weer goden gekregen vandaag want er was erg slecht weer verwacht maar gelukkig trok dat gisteravond over. Het zal dus bij jouw ook gauw opklaren. Deel 1 van de taal cursus zit er dus op. Veel succes bij je examen maandag. Ik ga zo de koffer pakken want onze. vakantie zit erop. Veel plezier verder en tot over drie weken. Gr. Mam