Explosiegevaar op Mallorca! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu Explosiegevaar op Mallorca! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Laura Klaver - WaarBenJij.nu

Explosiegevaar op Mallorca!

Blijf op de hoogte en volg Laura

07 Oktober 2012 | Spanje, Palma de Mallorca

Hallo allemaal!

Hier een nieuw verslagje over mijn afgelopen week.. Het is hier weer geweldig weer, elke dag naar het strand en dat terwijl we in oktober zitten.. Dat is voor een Nederlandse een hele bijzondere gewaarwording!

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen op diverse nieuwssites is hier woensdag een jongen aangehouden die met 140kg explosieve rommel de universiteit wilde opblazen.. En dat hier op Mallorca, 'la isla calma', het schattige en pittoreske eilandje in de Middenlandse Zee.. Ik had niet verwacht dat ik zoiets van zo dichtbij mee zou maken, maar goed, blijkbaar lopen hier ook meer dan genoeg idioten rond. Gelukkig is alles met een sisser afgelopen.. Hier in Spanje hebben ze drie verschillende politieorganen en die hebben hun werk goed gedaan.

Verder was het de eerste echte week met colleges. Dinsdag ben ik begonnen met een Marketing vak (in het Engels, godzijdank) en daarna had ik m'n eerste Spaanse vak, arbeidspsychologie. Het niveau van de colleges en het tempo dat ze hier hanteren liggen stukken lager dan in Nederland. Beide vakken zijn derdejaars vakken maar dat merk je absoluut niet. Vooral het Marketing vak vind ik erg leuk. De meeste stof heb ik al lang en breed behandeld in Nederland, maar hier wordt alles toegepast op de Toerisme industrie. Daarnaast heb ik m'n examen voor Spaans gehaald met een 8! Dat betekent dat ik vanaf woensdag in niveau B1 mag beginnen en dat de eerste 6 studiepunten binnen zijn! Na de intensieve cursus die ik in september heb gedaan beginnen we woensdag met een nieuwe taalcursus, 3x per week en maar 2uur per dag gedurende 10 weken. Ik ben heel benieuwd! Het wordt in ieder geval hard werken, alle werkwoordsvormen en rijtjes zullen ouderwets uit het hoofd moeten worden geleerd..

De afgelopen dagen heb ik weinig gedaan. Ik heb al sinds woensdagochtend weekend, wat aan de ene kant heel lekker is hoor, maar aan de andere kant verveel ik me soms ook wel een beetje. De andere erasmusstudenten hebben gewoon volle agenda's, en die van mij stopt op woensdagochtend om 9.30u. Dus tja, dan ga je 2x per dag je huisje schoonmaken, elke dag naar het strand en een beetje luieren. Allemaal leuk en aardig, maar ik denk dat ik dat over een paar weken ook wel zat ben. Helaas heb ik tot op heden geen baantje kunnen vinden, dus de zoektocht wordt voortgezet.

Ik heb wel een gezellig weekend achter de rug. Vrijdagavond was er weer een Erasmusfeest. Prachtige discotheek, maar oh oh wat was de DJ slecht.. dus ik was vroeg thuis. Zaterdag ben ik op Platja de Es Trenc geweest, een strand op ongeveer een uur rijden van Palma. Dit was echt prachtig.. Azuurblauw water, hagelwit strand en een strakblauwe lucht. We zijn hier met ongeveer 30 buitenlandse studenten naartoe gegaan, supergezellig. En 's avonds naar het Oktoberfest geweest hier in Palma. Op verschillende plaatsen op Mallorca is het nu Oktoberfest, natuurlijk in de Duitse nederzettingen als Arenal en Santa Ponsa, maar ook in Palma! Het Oktoberfest is hier een beetje anders dan dat wij hem kennen want er wordt maar weinig Duitse muziek gespeeld. Ein Prosit hoor je 100x op een avond en af en toe komt Rudi of DJ Otzi ook voorbij, maar verder is het vooral Engelstalige feestmuziek. Ontzettend gezellig en de sfeer is er niets minder om. Volgende week gaan we weer, samen met onze docenten van de Spaanse les.

Verder heb ik ook vliegtickets geboekt naar Londen. 14 november ga ik een paar daagjes terug naar mijn leventje daar. En in de tussentijd ontvang ik papa, mama en Maureen hier vanaf 20 oktober en een goede week later komt Rasha over vanuit Valencia. Genoeg gezelligheid dus.

Aankomende week heb ik mijn eerste presentatie voor mijn vak in het Engels, maar dat wordt een eitje. Daarnaast ga ik naar het Gemeentehuis zodat ik ein-de-lijk mijn studenten buskaart krijg.. Een afspraak maken hier betekent niet dat je volgende dag al terecht kunt, de wachttijd is minimaal 3 weken.. Maar woensdag is het dan eindelijk zover! En tja, woensdag is het ook alweer weekend. Ik moet maar eens even gaan bedenken wat ik met al die vrije tijd ga doen volgende week.

Nou, ik ga er weer vandoor! Het zonnetje roept mijn naam, dus ik pak m'n spullen in en ga weer lekker naar het strand! Sterkte met het slechte weer in Nederland, ik zal de zon de hartelijke groeten doen van jullie haha.

• 07 Oktober 2012 - 13:22

Sylvia:

Ha Laura,

Wat knap van dat je om een 8 gehaald hebt!!! Gefeliciteerd hiermee! Het is hier vandaag een lekkere dag na veel regen te hebben gehad. Hier is alles prima.
    Ik had het ook al gehoord van de man die een bomaanslag wou plegen op jullie Uni. Gelukkig is dit verijdeld. Volgens de krant ( die had bij DUO geinformeerd ) waren er geen Nederlanders op de Uni van Palma. Weet je zeker dat je al het geld wel krijgt van hun??? Het is toch niet te geloven. Welke administratie voeren zij. Ambtenaren , he!!!!!
    Ik wens je nog veel plezier en geniet zeker van het mooie weer. Succes met je opleiding en het vinden van een bijbaantje. Groetjes van idereen hier en tot horens.

Erik en Sylvia en de kids.

• 08 Oktober 2012 - 19:32

Laura:

Hai Sylvia,

Goed om te horen dat alles goed gaat in Hengelo. Ja, ik heb het gehoord van DUO. Ongelofelijk, aangezien ik het eerste deel van mijn Erasmusbeurs al lang heb gehad. Ik sta netjes ingeschreven in het buitenlandregister van de UT, dus DUO zou moeten weten dat ik hier zit.. Heel bijzonder.

Doe iedereen de groetjes terug!

Laura